Na tej stronie znajdziesz najciekawsze artykuły o najwartościowszych suplementach i najskuteczniejszych lekach, wpływających na tężyznę fizyczną, estetykę ciała i stan zdrowia osób aktywnych fizycznie

Notifications
Clear all

Walka EKTOMORFIKA o każdy gram mięcha 🙂

Łukasz
(@lukasz)
Active Member

Wątek przeniesiony ze starego forum:

https://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=5180.0

Cytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 18/07/2022 10:11 pm
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin

Dalej trzymamy kciuki !

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 19/07/2022 10:52 am
Łukasz
(@lukasz)
Active Member

Witam wszystkich! To kilka słów co u mnie. Okres masowy w pełni i muszę przyznać, że obecny zestaw został delikatnie zmodyfikowany. Jak to wygląda:

Rano: DHEA 25 mg, Resveratrol, korzeń pokrzywy, po 1 kaps- Andromass, Tokotrielone, Glavonoid

Lunch: Andromass, Tokotrienole, Glavonoid (po 1 kaps)

Podwieczorek: Andromass, Kwercytyna, Hupercyna A. (po 1 kaps).

Do tego: magnez, B komplex, Omega 3, probiotyk, diosmina, około treningowo: kreatyna, tauryna, AOL.

Jak widać rano dodałem Resveratrol (m.in według artykułu https://slawomirambroziak.pl/igf-1-anaboliczny-poslaniec/ jako wzmocnienie IGF-1 oraz dodatkowo czułem, że po zejściu z inhibitora aromatazy i przy dawkowaniu DHEA swędzi mnie klatka piersiowa i okolice sutków. Po powrocie do resveratrolu to uczucie minęło).

Drugi dodatkowy produkt to Hupercyna A, która ma za zadanie wspomóc kwercytynę i przedłużyć żywotność IGF-1 w organizmie.

Rezultat- dużo lepsze nabicie, trochę wody skoczyło z dnia na dzień (widać na porannej wadze, ale potem schodzi). Jestem zadowolony z rezultatów, bo widać po mięśniach brzucha, że jeszcze nie zalewa tłuszczem. Dieta u mnie teraz na oko- w dni treningowe około 2800 - 3000 kcal, w nietreningowe 2500. Przy bardzo dużych posiłkach (np. imprezy) w dni nietreningowe wlatuje też berberyna (staram się w odstępie 4 godzinnym od innych suplementów, żeby nie ograniczać ich wchłaniania).

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 20/07/2022 2:03 pm
Łukasz
(@lukasz)
Active Member

No to kolejny update co u mnie, plus kilka dodatkowych informacji.

Trening + suplementacja bez zmian. Po dodaniu kwerycytyny i Hupercyny zauważyłem większą ilość wody podskórnej z rana. Potem schodzi po pierwszym posiłku, a nabicie mięśnia pozostaje.

Wczoraj dostałem termin wizyty na skleroterapię, tak więc do 21-go września ciągnę okres masowy, potem przymusowa przerwa od ćwiczeń i wprowadzę sobie wtedy mały deficyt i pewnie jakieś lekkie cardio. Nie wiem na dzień dzisiejszy jak długo nie będę mógł ćwiczyć po tym zabiegu. W tym okresie planuję zrobić sobie jeszcze dodatkowy zabieg "lipolizy iniekcyjnej" preparatem "Aqualyx" w okolicach sutków. Mam tak, że kiedy ciało jest luźne i mięśnie nie są nabite, to widać defekt w postaci lekkiego lipo. Próbowałem karboksyterapii w tej okolicy, ale za bardzo nie pomogło. Dlatego teraz zdecydowałem się na "Aqualyx". Z tego c oczytałem, to ten preparat jest bezpieczny do tych okolic, bo nie zawiera fosfatydylocholiny. Koszt jednego zabiegu to około 400zł. Zobaczę czy na jednym zabiegu poprzestanę. Może ten jeden i jeden karboksyterapii (ten kosztuje 100zł za jeden zabieg). Zobaczymy ja kto się ułoży, ale jestem dobrej myśli 🙂

A od poniedziałku tydzień urlopu- muszę wybrać z mojej apteczki najważniejsze suple. pewnie będa to (Andromass, Tokotrienole, DHEA, Resveratrol, Glavonoid i Berberyna). No i białko 🙂

Zdrówka!

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 05/08/2022 11:16 am
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin

duzo wypoczynku 
przyda sie przed sezonem masowym czesc 1 

w trakcie przerwy - jesli w ogole redukcja kalorii - to niewielka ale ze zwiekszonym udzialem bialka 

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/08/2022 9:11 am
Łukasz
(@lukasz)
Active Member

Siema! Ja już po urlopie- na szczęście bez zbędnego, dodatkowego balastu 🙂 Berberyna i Glavonoid dały radę.

Dzisiaj wracam pomału do ponownych treningów, jednak doszedłem do wniosku, że będę powoli obcinał kalorie. Wynika to z faktu, że na przyszły wtorek umówiłem się na zabieg "lipolizy iniekcyjnej", a początkiem września mam przełożony zabieg skleroterapii (07.09).

Tym samym wracam do podobnego zestawu Barneya z wycinki- Resveratrol, Andromass, Glavonoid oraz DHEA.

Okres masowy udany, po tych zabiegach będę ten zestaw kontynuował.

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 16/08/2022 9:56 am
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin

dzieki za update 

zestaw Barneya faktycznie sprawdzony wiec jestem spokojny o pozytywne wyniki 

powodzenia!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/08/2022 10:04 am
Łukasz
(@lukasz)
Active Member

Siema! We wtorek byłem na zabiegu kosmetycznym- lipoliza iniekcyjna (preparatem Aqualyx + zabieg aparatem Maximus). Kosz to 400 + 300 zł. Prawdopodobnie będę powtarzał jeszcze raz za około miesiąc- zobaczę jak ten tłuszcz będzie schodził z klatki i z okolic sutków. Oczywiście przez ten czas nie ćwiczyłem- wczoraj i dzisiaj cardio w formie długiego marszu. W poniedziałek wracam do ćwiczeń siłowych. Większa opuchlizna już zeszła z klatki- działania preparatu wynosi do 3-ech tygodni, dlatego też staram się być na deficycie kalorycznym. Suplementacja bez zmian.

Pozdrawiam!

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 26/08/2022 2:22 pm
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin

dzieki za informacje 

prosze informuj nas jak sie sytuacja rozwija !

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/08/2022 9:39 am
Łukasz
(@lukasz)
Active Member
Wysłany przez: @zbyszko-tarczewski

dzieki za informacje 

Nie ma problemu. Wiem, że treść wątku trochę odbiega od założeń, ale liczę, że moje zabiegi (lipoliza iniekcyjna, skleroterapia) pomogą komuś z podobnymi problemami. Czasami trzeba sobie pomóc "z zewnątrz" poprzez tego typu zabiegi.

Opuchlizna mi już zeszła (chyba w 3-im dniu). Następny zabieg lipolizy planuję zrobić bez tego Maximusa (ze względów finansowych). Polę przeznaczyć to na dodatkową serię 3-go podania preparatu.

Dzisiaj trening po prawie tygodniowej przerwie- było ciężko. Z tego co widzę to wrzesień i początek października to czas redukcji i potrzymania masy mięśniowej. Za dużo tych zabiegów, aby wejść na stały progres. Po drugie- taki zabieg jak lipoliza wymaga deficytu, aby pomóc organizmowi w wydalaniu tłuszczu z ostrzykiwanych miejsc. Pierwsze efekty mają być widoczne około 3-go tygodnia.

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 29/08/2022 9:39 pm
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin
Wysłany przez: @lukasz
Wysłany przez: @zbyszko-tarczewski

dzieki za informacje 

Po drugie- taki zabieg jak lipoliza wymaga deficytu, aby pomóc organizmowi w wydalaniu tłuszczu z ostrzykiwanych miejsc. Pierwsze efekty mają być widoczne około 3-go tygodnia.

wlasnie na to chcialem zwrocic uwage

naprawde ciekawe i dodatkowe informacje !

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/08/2022 9:18 am
Łukasz
(@lukasz)
Active Member

Witam po dłuższej przerwie w publikowaniu postów. W tym czasie wiele się działo, ale treningi były w miarę regularne. To co u mnie w tym czasie się działo:

- skleroterapia guzków krwawniczych przebiegła OK. Kontrola po 3-ech miesiącach wypadła OK, jednak za rok będzie trzeba powtórzyć zabieg, bo jakieś malutkie żyłki pozostały (nie jest to nic pilnego, jednak ja chcę sprawę do końca doprowadzić). Czuć zdecydowaną poprawę. Wprowadziłem wiele zmian, głównie profilaktycznych- od zmiany chusteczek nawilżanych (zrezygnowałem z tych "biedronkowych" na rzecz dedykowanych pod te problemy),  nasiadówki z kory dębu, rumianku i ruszczyku (co kilka dni), oraz zrobiłem swoje nalewki. Jak ktoś chce więcej info w tym temacie, to dajcie znać- opiszę co i jak. trochę nad tym tematem posiedziałem.

- lipoliza iniekcyjna- tutaj jestem rozczarowany przebiegiem i obsługą. U mnie powstał efekt zapalny pomimo iż lipoliza iniekcyjna była połaczona z masowaniem przy pomocy takiej maszyny, która podgrzewała i rozprowadzała preparat równomiernie po klatce (działa też na tłuszcz). Mimo tego powstała reakcja zapalna i miałem zgrubienia. Podczas konsultacji Pani doktor nie widziała niczego niepokojącego, według niej wszystko jest OK. Jednym słowem mnie zbyła. Na szczęście to minęło. Jeśli chodzi o rezultat to mało widoczny, samego środka jednak niedużo podana- jakieś 3 ml.

W międzyczasie miałem zapalenie ucha (biorę jeszcze lekarstwa). W okolicy lutego kończę krótki minicut i wchodzę dalej w okres masowy. Tym razem planuję połączyć wszystkie znane naturalne SARM-y: Andromass, Tokotrienole (oba z Kenay) oraz zamówiłem dzisiaj 3 opakowania "Urolityny B" https://ekstrakty.com/nootropy-w-proszku/urolithin-b-5g Dodatkowo robię nalewkę z czarnego imbiru.

To tak pokrótce co u mnie. Trzymajcie się ciepło i zdrowo w 2023 roku. I do usłyszenia 🙂

OdpowiedzCytat
Rozpoczęcie tematu Opublikowany : 13/01/2023 7:21 am
Zbyszko Tarczewski
(@zbyszko-tarczewski)
. Admin

dzięki wielkie z pełny raport 
dużo zdrowia i POWODZENIA 

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 13/01/2023 10:26 am
Udostępnij: