Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

SMF - Just Installed!

Strony: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 147

Autor Wątek: Co na łysienie androgenowe genetyczne  (Przeczytany 643885 razy)

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
Odp: Co na łysienie androgenowe genetyczne
« Odpowiedź #2130 dnia: Sierpień 07, 2019, 07:00:21 am »

Zgadza się. Warte polecenia!

Zoya11

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2131 dnia: Sierpień 08, 2019, 10:20:51 am »

Śledzę ten wątek uważnie ,bardzo duzo przydatnych informacji ,mam pytanie odnosienie spironolu,wiem,ze to lek stosowany na łysienie glownie u kobiet,ale moze akurat ktos będzie mi potrafił objaśnić pewną kwestię,która mnie nurtuje,a mianowicie,czy może być tak,że spironol blokuje receptory wybiórczo?Czyli blokuje je np. tylko w skorze a w pozostałych częściach ciała wpływ dht na receptory nie ulega blokowaniu?Pytam,bo brałam ten lek jakiś czas i ani trochę nie wpłynął negatywnie na moje libido(a wręcz przeciwnie) i nastrój.Dodatkowo wyjątkowo korzystnie wyglądało moje ciało,efekty siłowni były bardzo widoczne,ale moze to wplyw tego,ze spiro usuwa wodę z organizmu?Ponadto po pewnych pozniejszych perturbacjach z innymi lekami(flu/fin)lekarz zapronował połączenie  spiro z dhea(to drugie dla dla poprawy libido),ktore samo w sobie moze  przyczyniac sie do problemow z trądzikiem i lysieniem,ale tym mialabym sie nie martwić,bo spiro bedzie blokowal receptory.Wychodzi więc na to,ze spiro blokuje tylko AR w skorze a np.w mozgu(czy innych narządach?)nie i dhea moze dzieki temu poprawić libido? Czy źle rozumuję?Ostatnio tez spróbowałam wierzbownicy i tez mnie zamulila i zgasila libido.Myślę jeszcze o sprobowaniu śliwy.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2132 dnia: Sierpień 09, 2019, 07:05:45 am »

Mówiąc szczerze, to nawet nie słyszałem o stosowaniu spironolaktonu przeciwko łysieniu.

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2133 dnia: Sierpień 14, 2019, 06:30:11 pm »

Hej. Mam pytanie odnośnie DHT w krwi. Czy ma ono w jakiś sposób przełożenie na np wypadanie włosów? Biorę Finasteryd od ok 2 lat. Czy on wpływa na wysokość DHT we krwi?

Otrzymałem taki wynik:
Dihydrotestosteron (DHT)    Dihydrotestosteron    581,77    pg/ml    250,00    990,00    N

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2134 dnia: Sierpień 16, 2019, 06:38:17 am »

Poziom DHT we krwi nie odzwierciedla jego poziomu w tkankach docelowych dla testosteronu.

Riseman

• Hero Member
« Odpowiedź #2135 dnia: Sierpień 16, 2019, 05:36:15 pm »

Panie Sławku, pytanie: "...Zawarte proteiny z zielonego groszku normalizują pracę gruczołów łojowych oraz absorbują nadmiar sebum..."- chwyt marketingowy? słyszał Pan o czymś takim?

https://allegro.pl/oferta/biothik-folliplus-60ml-men-lysienie-zageszczanie-7781141315

A tak w ogóle to zna ktoś ten produkt albo firmę?

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2136 dnia: Sierpień 17, 2019, 11:44:44 am »

Panie Sławku, pytanie: "...Zawarte proteiny z zielonego groszku normalizują pracę gruczołów łojowych oraz absorbują nadmiar sebum..."- chwyt marketingowy? słyszał Pan o czymś takim?

https://allegro.pl/oferta/biothik-folliplus-60ml-men-lysienie-zageszczanie-7781141315

A tak w ogóle to zna ktoś ten produkt albo firmę?

Przetestuj i zdaj relację :D  100 zł za ratowanie czupryrny to niewiele.

Marysia78

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2137 dnia: Sierpień 26, 2019, 08:33:42 am »

Kochani, czy macie jakieś problemy ze skórą? U mnie zdiagnozowoano  łuszczycę. Jezlei nie wiecie czym sie  ona objawia zachęcam was do lektury https://febumed.pl/porady/70-Luszczyca-stop-przyczyny-objawy-leczenie  . Mam nadziehje,ze nie jednemy z Was to przybliży czym jest ta choroba. Przyznam,że dzięki odpowiednim kosmetykom, życie z nią jest o wiele prostsze :)

Yo Adrian

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2138 dnia: Sierpień 26, 2019, 07:51:26 pm »

Panie Sławku, jestem po lekturze Pana artykułu http://slawomirambroziak.pl/legalne-anaboliki/glutamina-dla-bezpieczenstwa-testosteronu/ i jestem ciekaw czy są jeszcze jakieś inne blokery receptorów androgenów, bo zdaje się że problem właśnie ten mnie dotyczy.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2139 dnia: Sierpień 27, 2019, 07:47:06 am »

Riseman, o zielonym groszku nie słyszałem.

Adrian, najlepsze są SARM-y, do hamują receptory sterczowe, a aktywują mięśniowe.

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2140 dnia: Wrzesień 01, 2019, 08:04:11 pm »

Skończyłem suplementację kreatyną. Przy 2g/dzień włosy wyraźnie leciały. Zmniejszyłem do 3g * 3 dni w tygodniu po treningu. Nie odczuwałem, że włosy wypadają, ale po okresowych zdjęciach widzę, że fryzura się lekko przerzedziła. Niestety ten suplement jest ewidentnie nie dla mnie. Macie może propozycje, co może w jakiś sposób ją zastąpić?

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2141 dnia: Wrzesień 02, 2019, 07:16:22 am »

Spróbuj może glicyny. Jest prekursorem kreatyny, ale ma też właściwe dla siebie mechanizmy aktywności anabolicznej.

lldb123

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2142 dnia: Wrzesień 11, 2019, 03:44:24 pm »

Mam pytanie, czy to nie jest tak, ze DHT wydziela sie w nadmiernych ilosciach u mezczyzn i kobiet ktorzy maja zbyt wysoki poziom estrogenu i testosteronu? Kiedys cos czytalem, ze u mezczyzn organizm kontruje nadmiar estrogenu czyli jak ktos ma niezbalasowane hormony, czyli teoretycznie da sie poprawic lysienie prostymi sposobami, np. schudnac bo z tego co kojarze to tkanka tluszczowa "produkuje" estrogen?
Chcialem tez zapytac kogos o jakis szampon poza nizoralem, bo ja nie zamierzam stosowac nic co zbyt duzo kosztuje i/albo ma skutki uboczne, biotebal men do czegos sie nada? Nie mowie o cudach tylko jakiejs poprawie, prostatan na kogos dziala? Z tego co widzialem ludzie raczej przechodzili na cos mocniejszego.

Marson

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odpowiedź #2143 dnia: Wrzesień 12, 2019, 01:33:58 am »

Nadmiar testosteronu  może konwertowac w dht i w estrogen to bardziej zalezy od naszych uwarunkowan genetycznych.
Estrogen jest przeciwstawnym hormonem do testosternu pod takim wzgledem ze nie powoduje problemów typowo  androgennych  wiec w pierwszą  strone jak najbarzdiej jak ktos np bierze syntetyczny testosteron to nadmiar moze mu np wywalić gino poniewaz testo przekształci sie w estro ale na odwrót juz taka zeleznosc nie wystepuje wiec schudniecie na wiele sie nie zda bo nawet teoretycznie  jezeli estro pojdze w dół to nie zmieni sie poziom dht.
Co do rzczy typu biotebal to w przypadku łysienia androgenowego na wiele sie nie zda bo jego przyczyną nie jest brak minerałów tylko podatnosc włosów na adrogenny.Prostatan czyli palma sabałowa na mnie nie zadziałała nawet w 1% nawet jesli chodzi o prztłuszcznie skóry nie zauwazyłem zadnego efektu zaś jeśli chodzi o szampon to w niskiej pólce cenowej nie ma nic co by mogło dac jakikolwiek rezultat ja osobiscie uzywam szamponów kofeinowych bo ponoc wydłuzają faze wzrostu włosa dzieki czemu wiecej włosów nowych rosnie niz wypada ale ich cena to tez około 20zł za 250 mil czyli miesiąć kuracji.
I pamiętajcie że,moja racja jest najmojsza.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2144 dnia: Wrzesień 12, 2019, 08:08:05 am »

Estrogeny zwiększają czułość receptorów androgenowych, więc coś na rzeczy może być.
Strony: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 147