Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Co na łysienie androgenowe genetyczne  (Przeczytany 643883 razy)

k4ngu

• Full Member
Odp: Co na łysienie androgenowe genetyczne
« Odpowiedź #2145 dnia: Wrzesień 13, 2019, 09:02:52 pm »

Myślę, że szampony na wiele się nie zdadzą. Ile może zdziałać szampon będący na głowie 2 minuty? Stosuję nizoral/pharmaceris na łysienie androgenowe, a wcześniej próbowałem 20 innych. Żaden nic nie robił. Jedynie po pharmacerisie włosy wydają się grubsze i mają ładny połysk. Jest bez SLS i kosztuje ok 40 zł, ale starcza na 2 miechy. Dodatkowo mogę polecić maskę babci agafii. Sprawia, że włosy wydają się zdrowsze i bardziej puszyste.

A i oczywiście warto robić regularnie peeling skóry głowy.

lldb123

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2146 dnia: Wrzesień 24, 2019, 05:29:08 pm »

Ponoć szampony ktore zwalczaja lupiez w jakims tam stopniu spowalniaja łysienie, wiec sprobuje ten szampon, dzieki za rekomendację, ponoc cynk tez dobrze dziala, chociaz wiadomo cudow nie bedzie.
Takie pytanko, czy wkoncu to estrogen jest przeciwienstwem testosteronu czy jest to kortyzol? Bo spotykam sie z roznymi opiniami, szczegolnie, ze nadmiar obydwu potrafi obnizyc testosteron.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2147 dnia: Wrzesień 25, 2019, 07:53:28 am »

Tak naprawdę, to głównie progesteron. Estrogeny mogą zwiększać aktywność receptorów androgenowych, a kortyzol - produkcję DHT.

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2148 dnia: Wrzesień 25, 2019, 10:11:43 am »

Ja mam nawet 2/3 x normę progesteronu. Endokrynolog-androlog powiedział mi, żebym się tym nie przejmował, ponieważ jest on głównie brany pod uwagę u kobiet w ciąży  ::) Nie wiem czy w jakiś sposób ma się to do łysienia typu męskiego.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2149 dnia: Wrzesień 26, 2019, 08:56:44 am »

Trudno powiedzieć...

JohnSnow

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2150 dnia: Listopad 02, 2019, 11:04:30 pm »

Panie Slawku
W jakiej formie śliwe afrykanska szukać?  Nie widzę sensownego suplementu ... tylko chyba swanson czy now foods. 

Bylem bliski zamówienia Natutal Ru ale zawiera tlenek tytanu, którego wpływ na zdrowie jest co najmniej wątpliwy.  Może Pan polecić coś z takim składem ale bez nieciekawy dodatków?

Bardzo dziekuje

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2151 dnia: Listopad 03, 2019, 09:54:41 am »

Natural RU nie jest już chyba produkowany. A tlenek tytanu jest zasadniczo w każdej kapsułce. Natomiast ostatnio nie śledziłem tematu śliwy afrykańskiej, więc trudno mi coś sensownego podpowiedzieć. 

JohnSnow

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2152 dnia: Listopad 03, 2019, 10:20:55 am »

W każdej mimo że nie podają na opakowaniu w składzie?

Happy Warrior

• Hero Member
« Odpowiedź #2153 dnia: Listopad 03, 2019, 10:25:01 pm »

Jeśli nie ma w składzie to mało prawdopodobne, żeby dodawali.
Ja ostatnio sporo różnych suplementów kupuję z NOW FOODS i wszystko co mam jest w przeźroczystych kapsułkach celulozowych.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2154 dnia: Listopad 04, 2019, 07:48:59 am »

Chyba jest obowiązek wymieniania tlenku tytanu jako składnika kapsułki żelatynowej, tylko może nie wszyscy się do tego stosują. Często jest też wymieniany po symbolu jako E171, a wtedy może umknąć uwadze. W każdym razie, jeżeli kapsułka żelatynowa jest biała, to znaczy, że zawiera tlenek tytanu. Nie można się dać jednak zwariować, bo tlenek tytanu zawiera bodaj ponad 9 tys. produktów rynkowych, więc dawka z kilku kapsułek dziennie jest zasadniczo pomijalna. 

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2155 dnia: Styczeń 14, 2020, 08:30:49 am »

Nie wiem czy o tym pisałem, ale z własnego doświadczenia mogę polecić olejek stymulujący wzrost włosów Khadi. Na allegro znajdziecie buteleczkę 100 ml za 40 zł. Już po kilku tygodniach stosowania widać sporo baby hair. Używam go z przerwami od wielu miesięcy i widzę znaczną różnicę. Zazwyczaj nakładam go na noc 2 razy w tygodniu.

Guliwer

• Gość
« Odpowiedź #2156 dnia: Styczeń 14, 2020, 10:25:59 am »

Dzień dobry,

Ja co prawda problem włosów mam już z głowy  ;)  ale mój syn który interesuje się trochę problemem łysienia używa szamponu Pharmaceris H-STIMUPURIN, który ma w składzie: Naturalny czynnik wzrostu FGF, Kofeinę, Biotynę, Niacynamid i D-pantenol, więc myślę, że jest to całkiem dobry szampon. https://pharmaceris.com/pl/product/specjalistyczny-szampon-stymulujacy-wzrost-wlosow-pobudza-odrastanie-wlosow-i-ich-zageszczenie-h-stimupurin/

Do tego używa jeszcze Loxon Max 5%, płyn na skórę. https://www.doz.pl/apteka/p6346-Loxon_Max_Loxon_5_50_mgml_plyn_na_skore_60_ml

Pozdrawiam serdecznie.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2157 dnia: Styczeń 14, 2020, 03:18:29 pm »

A co jest w tym olejku...?

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #2158 dnia: Styczeń 14, 2020, 07:44:25 pm »

A co jest w tym olejku...?

Olej sezamowy wnika w głąb włosa, odżywiając go od cebulek aż po końce.
    Olej kokosowy odżywia włosy.
    Olej rycynowy przyspiesza wzrost włosów.
    Amla  nadaje włosom blask, wzmacnia, ochrania przed infekcjami skóry, usuwa łupież, przyśpiesza wzrost, zapobiega przedwczesnemu siwieniu i wypadaniu.
    Bala wzmacnia włosy oraz nadaje im witalność.
    Olej z wyciągiem z rozmarynu posiada silne właściwości odkażające, zapobiega powstawaniu infekcji skóry głowy oraz powstawaniu łupieżu.
    Bhringaraj działa odżywczo na skórę głowy. Zapobiega wypadaniu włosów, łysieniu i siwieniu włosów oraz rozdwajaniu się końcówek. Sprawia, że włosy są miękkie oraz podatne na układanie
    Brahmi nadaje sprężystość
    Olej z nasion marchwi odżywia włosy.

SKŁAD:

Sesamum Indicum Oil*, Cocos Nucifera Oil*, Ricinus Communis Oil (Castrol), Eclipta Alba (Bringaraj) Leaf Extract, Bacopa Monnieri (Brahmi) Leaf Extract, Sida Cordifolia (Bala) Extract, Butea Monosperma (Palasa) Extract, Trigonella Foenum Graecum (Bockshornklee) Seed Extract, Abrus Precatorius, Emblica Officinalis Fruit Extract*, Citrullus Colycynthis (Koloquinthe) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosmarin) Essential Oil*, Daucus Carota Seed Oil, Tocopherol, Cinnamomum Camphora Extract, Onosma Hispidum Extract  Linalool**, Limonene**

Nie znalazłem składu po polsku. Jeszcze żaden specyfik na włosy nie działał tak dobrze jak ten więc z czystym sumieniem polecam.

Guliwer używam tego szamponu od kilku lat. Włosy wyglądają po nim ładnie i zdrowo. Jeśli chodzi o wpływ na wypadanie to nic nie daje. Szampon jest zbyt krótko na głowie żeby mógł mieć jakiś realny wpływ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2020, 07:46:48 pm wysłana przez k4ngu »

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2159 dnia: Styczeń 15, 2020, 07:53:12 am »

To informuj nas sukcesywnie, czy efekty po tym olejku się utrzymują.