Wpływ Wody Redox® na orgnizm
Woda Redox® - BLOKUJE DZIAŁANIE WOLNYCH RODNIKÓW - posiada potężną dawkę elektronów, które łatwo oddaje wolnym rodnikom i tym samym je blokuje, co skutkuje spowolnieniem procesów starzenia oraz tworzy środowisko sprzyjające odbudowie zdegenerowanej tkanki. ORP do – 500 mV.
Woda Redox® - DOSKONALE NAWADNIA ORGANIZM - dzięki swojej strukturze molekularnej ( małe klastery ) doskonale przenika przez błonę komórkową i tym samym łatwo i szybko nawadnia
Woda Redox® - ODKWASZA I ODTRUWA – posiada PH 9,5 - alkalizuje czyli odkwasza organizm i odtruwa go. Uzupełnia najważniejsze składniki mineralne, głównie wapń i magnez.
ormalna woda z kranu, przykładowo o pH = 7, jest mniej więcej neutralna w skali pH od 0 do 14. Jeśli zmierzymy jej potencjał oksydacyjny (ORP) za pomocą odpowiedniego przyrządu, pokaże on wartość ok. +400 do +500 mV. Jako, że ma dodatni potencjał redox, może chwytać elektrony i utleniać inne cząsteczki. Natomiast woda jonizowana poddana redukcji ma ujemny potencjał redox wynoszący ok. -250 do -350 mV. Oznacza to, że woda ta zawiera znaczną ilość elektronów, które można przekazać "złodziejowi elektronów" - aktywnemu tlenowi.
Ma więc bardzo duży potencjał antyoksydacyjny.
Czy dzięki niej możemy uwolnić sie od zanieczyszczeń ?? słyszał ktoś, ktoś stosuje??
Obecnie przeżywamy boom na wodę. W Japonii i wielu innych krajach konsumenci kupują różne rodzaje wody butelkowanej, mimo, że wody jest pod dostatkiem. Badania wykazały, że woda mineralna ma ORP rzędu +200 mV, nieco niższy niż zwykła woda z kranu (ok. +400 mV). Można by powiedzieć, że pod względem ORP woda mineralna jest odrobinę lepsza od wody z kranu. Jednakże w zestawieniu z jakąkolwiek wodą dostępną na rynku, woda jonizowana, przy potencjale redukcyjnym -250 do -350 mV jest wprost nieporównywalna, a to za sprawą jej zdolności do "wymiatania" aktywnego tlenu.