Siostrzeniec chciał żebym pomógł mu z dietą, z siłownią nie miał z byt duzo wspólnego poza tym, że w zeszłym roku chodził do klubu fitness, schudł 25kg w kilka m-cy i odpuścił treningi i dietę. Efekt JOJO i teraz chciał żeby mu pomógł.
18lat, waga 108kg, 178cm wzrostu, pas 104cm (grube kości, tendencja do tycia)
na wejście zaproponowałbym mu 2700kcal, czyli 200gB 230gW 100gT
Rozkład Makro: do treningu BT, po treningu BW. Sposob żywienia: IIFYM
treningi tylko siłowe teraz dałbym 4 x w tyg, suplementacja: białko, bcaa, glutamina, witaminy minerały, magnez, kreatyna, ekstrakt zielonej herbaty
po 2-3 tygodniach obserwowałbym co się dzieje, szacuję spadek około 0,5kg na tydzień jeśli nie będzie obetnę po 1 tyg 100kcal (po połowie z tłuszczy i ww), jeśli będzie spadek 0,5kg to zostajemy i po 3 tygodniach dorzucę 2 sesje cardio w dni wolne od siłowni. Będę obserwował spadek wagi i pasa, jeśli będzie progres zostajemy na tym etapie 2 tyg, jeśli nie obcinam kolejne 100kcal i kontynuuje 2 tyg. Po tym czasie (już 5 tyg) zwiększę ilość białka o 20-30g (80-120lcal) obetnę natomiast z ww i tłuszczy około 200-300kcal (kaloryczność będzie około 2500kcal). Będę obserwował, po 2 tygodniach wrzucimy spalacz TSE Olimp i 400mg Trans-resveratrolu Olimpu, żeń-szeń Olimpu, 3caps HMB Olimpu jeśli będzie ciągły progres zostajemy jeśli nie zbijamy kolejne 200kcal. Po kolejnych 2-3 tyg obserwacji kolejne obcięcie kalorii docelowo 2100-2000kcal. Aerob powinny być już na umiarkowanym tempie 2 x 45minut, treningi siłowe będę chciał utrzymać możliwie najdłużej na dość dużej intensywności. Jeśli będzie słabo się regenerował, słabo wysypiał damy 2caps przed snem Forsen Olimp z melatoniną.
jak to widzicie? to jest oczywiście moja wizja, będę obserwował i korygował w trakcie ale chcę mu bardzo pomóc bo małolat zamiast iść do klubu zwrócił się do mnie o pomoc, poza tym mam tez osobiste powody żeby mu pomóc.