Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Cellulit, boczki, sflaczałe mięśnie  (Przeczytany 2312 razy)

miauczek

• Jr. Member
  • **
Cellulit, boczki, sflaczałe mięśnie
« dnia: Wrzesień 20, 2017, 07:14:11 pm »

Głownie kieruje pytania tutaj do Pana Sławka. W sytuacji kiedy mam Testosteron całkowity wysoko, Testosteron Wolny w połowie, Estradiol nisko, prolaktyna nisko (wszystko w normach), kortyzol wysoko, ale w normie, co może odpowiadać za boczki, cellulit, sflaczałe mięsnie, zaparcia, wzdęcia? Jaką suplementację poleciłby Pan dla chłopaka 29lat, borykający się z takim problemami, które powstały po lekach przeciwgrzybiczych i antybiotykach 5 lat temu?
189/68kg

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
Odp: Cellulit, boczki, sflaczałe mięśnie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2017, 08:08:09 am »

Spróbuj zbadać jeszcze progesteron, gdyż on jest głównym antyandrogenem.

miauczek

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2017, 12:26:28 pm »

Panie Sławku, wczoraj odebrałem wyniki, proszę rzucić okiem( te które wymieniłem w temacie były robione 5 lat temu):
Teraz zrobiłem:
-testosteron całkowity
-testosteron wolny (wyniki dopiero bedzie za 2 tygodnie)
-estradiol
-progesteron chyba zawyżony ?
-kortyzol
-poziom magnezu
-prolaktyna

Nie daje mi to spokoju, odkladanie sie tluszczu na boczkach,przedramionach,łydkach i brzuchu pomimo trzymania diety to juz wydaje mi sie objaw jakiejs nierownowagi.

Chciałbym żeby ktoś mi coś doradził, od trzech dni biorę Olimp Hialumax Duo 1x dziennie, a w stałej suplementacji mam GOLD KRILL Olimp na zmiane z OMEGA 3, Saw palmetto na ZGK i vitaminy PLUS z zieloną herbatą.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2017, 10:58:35 am wysłana przez miauczek »

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2017, 09:50:03 am »

Kortyzol masz blisko górnej granicy normy a progesteron przekracza normę prawie dwukrotnie. Nie wiem, czy nie byłby potrzebny tu jakiś lek przeciwprogesteronowy. Nie wiem jednak, jakie anygestageny stosowane są w przypadku podwyższonego poziomu progesteronu u mężczyzn. 

miauczek

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2017, 10:58:06 am »

Według tego co Pan napisał tutaj http://slawomirambroziak.pl/legalne-anaboliki/kortyzol-domowe-sposoby-na-obnizenie-jego-poziomu/
warto byłoby zastosować ?

2 kapsułki Gold Omega 3 przy śniadaniu i 2 przy kolacji
2 kapsułki Glutamine Mega Caps plus 1 tabletka witaminy B6 – bezpośrednio przed snem

Chcę spróbować Natural RU58841 (właśnie paczka dotarła), czy w tej sytuacji warto to brać ? Miałem zamiar połączyć to z minoxem i biotyną 5mg. Cz są jakieś przeciwwskazania ?
Ma Pan jakieś informację czy saw palmetto nie mógł się przyczynić do podwyższonego poziomu progesteronu?
I na koniec, jakie dodatkowe badania by mi Pan polecił zrobić? Udam się pewnie do endokrynologa, ale dobrze by było już mieć zrobione badania, bo bez nich pewnie nic nie zdziała.
Ogólnie to mam masę dziwnych objawów, refluks, coś jakby zniszczona i sucha skóra na całym ciele, w miejscu intymnym nie chcę się rana zagoić, szybko się męczę, mięśnie zwiotczałe, wzdęty brzuch po zjedzeniu czegokolwiek, a najgorzej się czuje po wypiciu dużej ilości wody(brzuch robi się jak balon przez dłuuuuugi czas), suchość w ustach,ciągły apetyt na wodę i bez przerwy wahania nastroju, coś jakby depresja.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2017, 11:04:11 am wysłana przez miauczek »

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2017, 09:12:13 am »

To mi wygląda na zaburzenia nerwicowe. Wysoki kortyzol i progesteron mogą własnie się z tym wiązać. Przy problemach nerwicowych podnosi się poziom kortyzolu, który jest wytwarzany z progesteronu. Wprawdzie sam progesteron jest antagonistą DHT i hamuje jego produkcję z testosteronu, ale jednocześnie przekształca się w testosteron i kortyzol, które powodują łysienie. Tak więc ten Natural RU możesz brać, jak najbardziej!

Bierz na razie Chela Mag forte 2 kapsułki przed snem i Steress Control 3 kapsułki dziennie. Najlepiej skontaktuj się z lekarzem.