Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Łysienie - alternatywa dla finasterydu/minoxa  (Przeczytany 6886 razy)

k4ngu

• Full Member
Odp: Łysienie - alternatywa dla finasterydu/minoxa
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 21, 2020, 06:49:20 pm »

Najpierw warto poczytać czym jest właściwie finasteryd i jak on działa. Btw. nie podzielisz tabletki 5 mg na 10 równych kawałków. Dodatkowo chciałoby Ci się spać codziennie z tłuszczem( i czepkiem?) na głowie? Lek należy przecież przyjmować regularnie więc wszystkie nocne wyjścia miałbyś z głowy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2020, 07:40:24 pm wysłana przez k4ngu »

Happy Warrior

• Hero Member
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 22, 2020, 12:40:17 am »

Ale tabletki dzielić nie trzeba, wystarczy całą rozpuścić w objętości wchodzącej do atomizera, dobrze wymieszać i zawsze będzie taka sama dawka jeśli ilość psiknięć będzie taka sama.
Nawet jeśli ktoś przyjdzie z imprezy rano to i tak spać musi i wtedy może sobie zaaplikować przed snem.
Przesunięcie dawki o kilka godzin nie powinno zrobić dużej różnicy.

A urojony ból jąder to nie efekt placebo lecz efekt nocebo.
Efekt placebo to samoleczenie, a efekt nocebo to wywoływanie objawów choroby na skutek negatywnego myślenia.
Od efektu nocebo można nawet umrzeć.
Gdyby dać osobie podatnej na sugestie cukierka, a później powiedzieć, że była to śmiertelna trucizna to mogłaby ona naprawdę się przekręcić.

novyon

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 22, 2020, 07:17:45 am »

Powiem wam szczerze, że rozważam pójscie do jakiegoąś dobrego specjalisty od łysienia, pogadać o tym finie i jeżeli już to tylko aplikowanie zewnętrznie.

Druga opcja, bo może zrobiłybm fotorelację to podejście totalnie naturalnie i zobaczenie jakie efekty będą po 3 miesiącach. Główne założenia miałibby się skupić na diecie, w której dominowałyby warzywa, mało owoców, żadnych innych źródeł węgli, bo podobno wyrzut insuliny sprzyja podnoszeniue się DHT, do tego suplementacja magnez, cynk, picie oleju z pestek winogron i Palma Sambałowa - 2x dziennie - rano i wieczorem, żeby utrzymać DHT na stałym poziomie - wiem wiem, zdania są podzielone. Oprócz tego czasami jakieś wcierki i maseczki. Generalnie chciałbym się skupić na zbiciu DHT naturalnymi metodami, ew. wspomóc to zewnętrzną aplikacją co drugi dzień fina zewnętrznie - tylko muszę wiedzieć jak to zrobić, jakie proporcje itd, żeby sobie krzywdy nie zrobić. I ew. szampon z polarisu z dodatkiem tego minoxa i fina, ale 200zł za 210ML..., więc to pewnie wychodziłoby 200zł na miecha za szampon, bo ja myję 1x dziennie włosy. - ale szampon wtedy tylko gdybym nie stosował fina zewnętrznie.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 22, 2020, 07:39:01 am »

Trudno będzie o jakieś jednoznaczne wskazówki, bo wszyscy działają w tym temacie na zasadzie prób i błędów.

Ale inicjatywa z fotorelacją - bardzo cenna!

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 22, 2020, 12:08:14 pm »

Dokładnie. Daj znać, jak przebiegają testy  :)

Riseman

• Hero Member
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 22, 2020, 08:47:24 pm »

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 22, 2020, 08:56:37 pm »

Generalnie wchłanialność preparatów na skórę głowy nie jest duża. Ciężko określić ile faktycznie tego finasterydu wsiąknęło.

novyon

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 23, 2020, 07:09:05 am »

Ja stosowałem takie cuś z finasterydem przez kilka miesięcy i zero efektu: https://szampony.sklep.pl/produkt/Polaris_Labs_10?gclid=CjwKCAiAgqDxBRBTEiwA59eEN24aM5dRwk5x8oLje6BpqEy_7ddeyuEHG3qmhEl6bg-HpYRZYXZ_6RoCi_AQAvD_BwE

Ja akurat oglądałem relację typa co to stosował,  nic wewnętrznie i miał spektakuralne efekty, z kolana dosłownie, odrosło mu mega wiele włosów, nic doustnie nie brał.

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 23, 2020, 07:15:43 am »

Ja widziałem na YT faceta, który codziennie stał na głowie przez 30 minut by ukrwić skórę głowy. Też mówił, że miał spektakularne efekty  ;D

Nie mówię, że preparat nie działa, ale czy warto płacić 200 zł miesięcznie zamiast 50 zł rocznie? Tak czy siak wpłyniesz na poziom DHT w organizmie. Nie da się go zatrzymać tylko w jednym miejscu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2020, 07:19:16 am wysłana przez k4ngu »

novyon

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 23, 2020, 07:22:44 am »

Ja widziałem na YT faceta, który codziennie stał na głowie przez 30 minut by ukrwić skórę głowy. Też mówił, że miał spektakularne efekty  ;D

Nie mówię, że preparat nie działa, ale czy warto płacić 200 zł miesięcznie zamiast 50 zł rocznie? Tak czy siak wpłyniesz na poziom DHT w organizmie. Nie da się go zatrzymać tylko w jednym miejscu.

Na pewno organizm zewnętrznie by coś przyswoił, ale może nie tyle co z doustnego brania, a aplikacja na skórę głowy by była wystarczjaąca? ;) Dzisiaj chyba będę zamawiał suplę i 3msc powalczę na dobrej diecie i aplikowaniu supli i założę relację i będziemy mogli razem obserwować czy dobrze się dzieje, a gdyby coś, to w międzyczasie może bym odwiedził specjalistę dobrego i się doinformował co i jak. ;)

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 23, 2020, 07:26:24 am »

Cenna inicjatywa! Śmiało...

Riseman

• Hero Member
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 23, 2020, 05:26:32 pm »

Ja stosowałem takie cuś z finasterydem przez kilka miesięcy i zero efektu: https://szampony.sklep.pl/produkt/Polaris_Labs_10?gclid=CjwKCAiAgqDxBRBTEiwA59eEN24aM5dRwk5x8oLje6BpqEy_7ddeyuEHG3qmhEl6bg-HpYRZYXZ_6RoCi_AQAvD_BwE

Ja akurat oglądałem relację typa co to stosował,  nic wewnętrznie i miał spektakuralne efekty, z kolana dosłownie, odrosło mu mega wiele włosów, nic doustnie nie brał.

Oczywiście u mnie jakiś efekt był. Po każdym specyfiku na porost włosów osiągałem wysyp słabo ubarwionych baby hair, ale na tym koniec. Taki sam efekt osiągnąłem myjąc włosy mydłem siarkowym przez 4 miesiące.  Z tej linii produktów Polaris labs testowałem trzy te psikacze z minoxem (zmieniając na mocniejsze), a trwało to przynajmniej dwa lata ciągiem. Ten preparat naprawdę dobrze się wchłania, bo kilka minut po zaaplikowaniu serce mi waliło jak szalone. Pierwszy raz myślałem że wykorkuje, a później organizm się przyzwyczaił. Niestety najwyraźniej nie jest to produkt do hodowania nowych włosów, lecz do zatrzymania już istniejących, a raczej jeszcze istniejących.

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 23, 2020, 06:17:42 pm »

Bo podobno jak mieszki się już zdegenerują, to są w stanie wytwarzać tylko takie cienkie i krótkie włoski.

k4ngu

• Full Member
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 23, 2020, 09:50:43 pm »

Nie wiem czy dermatolog będzie miał odpowiednią wiedzę. Androlog ma pewną wiedzę na temat działania finasterydu, ale o włosach Ci wiele nie powie. Nie wiem także, czy dermatolog przepisze Ci tańszy finateryd w postaci tabletek 5 mg do dzielenia. Zazwyczaj wciskają propecie za 2 stówy.

novyon

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 24, 2020, 07:33:36 am »

Oczywiście u mnie jakiś efekt był. Po każdym specyfiku na porost włosów osiągałem wysyp słabo ubarwionych baby hair, ale na tym koniec. Taki sam efekt osiągnąłem myjąc włosy mydłem siarkowym przez 4 miesiące.  Z tej linii produktów Polaris labs testowałem trzy te psikacze z minoxem (zmieniając na mocniejsze), a trwało to przynajmniej dwa lata ciągiem. Ten preparat naprawdę dobrze się wchłania, bo kilka minut po zaaplikowaniu serce mi waliło jak szalone. Pierwszy raz myślałem że wykorkuje, a później organizm się przyzwyczaił. Niestety najwyraźniej nie jest to produkt do hodowania nowych włosów, lecz do zatrzymania już istniejących, a raczej jeszcze istniejących.

To chyba wyjątkowo słabo zareagowałeś na ten preparat, skoro ci tak pikawa waliła? Później się uspokoiło czy ciągle po aplikacji dostawałeś szybszego bicia? Ja może bym zaryzykował, ale minox w takich stężeniach jak mają w tych preparatach to zabójstwo podobno, a niektórzy walą  nawet koło 20%.