Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

SMF - Just Installed!

Autor Wątek: Szukam artykułu o negatywnym wpływie termogeników na anabolizm (?)  (Przeczytany 2622 razy)

MPharm

• Newbie
  • *
Szukam artykułu o negatywnym wpływie termogeników na anabolizm (?)
« dnia: Sierpień 17, 2020, 07:49:23 am »

Pytanie kieruję głównie do Sławomira (pozdrawia młodszy kolega farmaceuta) - kilka lat temu natknąłem się na Twój artykuł, w którym odradzałeś nadmierne stosowanie termogeników (nie pamiętam jakich) w okresie budowania masy; czy tam chodziło o nadmierną stymulację AMPK to nie wiem, coś mi tak dzwoni o manipulacji szlakami transdukcji sygnałów... Przeszukałem forum i bloga, z marnym skutkiem, ratunku:)

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
Odp: Szukam artykułu o negatywnym wpływie termogeników na anabolizm (?)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2020, 07:14:43 pm »

Witam Kolegę po.fachu! Na urlopie jestem do pierwszego września, a to sprawa trochę złożona. Jeżeli możesz wstrzymać się do tego czasu, to proszę o przypomnienie się z tematem po pierwszym.

MPharm

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2020, 02:51:39 pm »

Z ukłonem przypominam się:)

ambroziak

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2020, 06:34:30 am »

Mówiąc szczerze, to nie przypominam sobie takiego artykułu. Pamiętam natomiast dobrze, że zamieściłem w Perfect Body artykuł o tematyce odwrotnej, bodaj pod tytułem "Spalacze na masę". Poruszałem tam raczej chyba głównie kwestię szlaku cAMP i omawiałem badania, w których dowiedziono, że składniki popularnych spalaczy tłuszczu wspomagają przyrost masy i siły mięśni.